Kompetenciafejlesztés

Objektív, számszerűsített, konkrét információk forrásaként a munkahelyi tesztek biztos alapkövei lehetnek a tervezésnek, legyen szó tréningekről vagy komplexebb szervezetfejlesztésről.

A fejlesztések előkészítése soránha a résztvevők kompetenciáiról, vagy személyiségéről, team fejlesztés esetén a csapat egészének jellemzőiről objektív információkkal rendelkezünk, akkor tisztábban megtudjuk határozni az elérendő célokat. A tapasztalatom szerint ilyenkor sokkal könyebb irányban tartani a tréning folyamatot is.

A fejlesztés résztvevőinek aktivitása, a változásra való nyitottsága, motiváltsága a siker egyik kulcskritériuma. A tesztek eredményeinek feldolgozása során a fejlesztés résztvevői olyan objektív visszajelzéseket kapnak, amelyekkel általában szívesen kiegészítik önismereti tapasztalataikat és ezek birtokában tudatosabban használják fel a tréning gyakorlatokat, intenzívebb lesz a jelenlétük.

A téma iránti érdeklődés, bevonódás szintén sikerfaktor a fejlesztésekben. Az együttműködési sajátosságokat feltáró tesztek segítségével a résztvevők érdeklődése a szervezet működésének kritikus részterületeire fókuszálható és ezért elkötelezettebben, felelősségteljesebben vesznek részt a munkában.

Az felelős vezetők szerepvállalása nélkülözhetetlen a fejlesztések után követési szakaszában. A folyamatban felmerülő és nehezen megfogható változási paraméterek számszerűsítése a tesztek szakszerű alkalmazásával, a visszajelzések alapos feldolgozásával hozzájárulhat az inkább racionális szemléletű vezetők bevonódásához is.

 Ajánlatok díjazássalEgyedi ajánlatkérésPróbateszt igénylés 

 

Scroll to Top