Tesztek alkalmazása munkaerő kiválasztásban

A munkapszichológiában jól ismert összefüggés szerint, amikor az ember olyan munkát végez, ami megfelel a gondolkodásmódjának, viselkedésének és érdeklődési körének, akkor eredményesebb, elégedettebb lesz, jobban tűri a stresszt és a feszültséget, hatékonyabban kezeli a konfliktusokat, valamint elkötelezettebbé válik feladatainak teljesítése közben. Ez közös érdeke munkavállalónak és munkaadónak egyaránt. A jelölt és munkakör illeszkedésének mértékét, az eltéréseket, a fejlesztési irányokat és a vezetői támogatás módját mutatja meg a munkaköri kompetencia felmérés.

A vezetői elvárásoknak megfelelő jelölt felkészültségéről a bizonyítványai, rátermettségéről a felmérések, szituációs gyakorlatok, a korábbi munkahelyi helytállásáról az ajánlások tájékoztathatják a döntéshozót. A személyes illeszkedés szubjektív felmérésére az interjún szerzett benyomások szolgálhatnak. Azonban a hosszú távú eredményes munkakapcsolatot meghatározó objektív szempontok vizsgálatára legjobb módszer a vezető-beosztott illeszkedés felmérés.

A személyiségre jellemző vérmérséklet a munkahelyi beilleszkedést és az eredményességet is befolyásolja. Sorsdöntő kérdés, hogy ki mennyire ismeri a saját kommunikációs jellegzetességeit és hogyan tud közös hangot találni másokkal. Erről ad a jelöltekről előrejelzést és a kiválasztáshoz szempontokat a személyiség teszt - DISC plusz.

A csapatmunkában az egyéni kompetenciák, személyiség jegyek, érdeklődési területek egymást kiegészítő, harmonikus összjátéka teremti meg a siker és jó légkör feltételeit. Akár új csapat építésekor, akár új tagok felvételekor a vezetőnek tudnia kell, milyenek a team célja szerint legmegfelelőbb csapattagok. Ehhez ad útmutatót a team együttműködés teszt.

 Ajánlatok díjazássalEgyedi ajánlatkérésPróbateszt igénylés 

 

Scroll to Top